Foto's!!! - Reisverslag uit Sydney, Australië van Marieke Morrenhof - WaarBenJij.nu Foto's!!! - Reisverslag uit Sydney, Australië van Marieke Morrenhof - WaarBenJij.nu

Foto's!!!

Door: Marieke

Blijf op de hoogte en volg Marieke

03 Maart 2009 | Australië, Sydney

Hello mates,

Ik woon inmiddels alweer een week op de campus en ik moet zeggen dat bevalt erg goed. Echt supergezellig hier en lekker dicht bij de universiteit. Ook heb ik dus mijn 1e lesweekje gehad. Het zijn echt allemaal basisvakken die ik krijg, ze gaan er dan ook vanuit dat je nog niet of nauwelijks voorkennis hebt. Heb nu financial accounting, financial management, marketing en macroeconomics. Marketing en accounting zijn vooral echt supersimpel maar de andere 2 vakken zijn wel moeilijk want daar komt nogal wat wiskunde en statistiek bij kijken, is lang geleden voor mij. Maar goed ik overleef het allemaal wel, vanaf augustus wanneer ik met mijn master begin kan ik bijna al mijn vakken zelf kiezen dus dat is wel relaxt. Dat was wel weer even genoeg geluld over school.

Doordeweeks zijn hier vooral studentenavonden. Woensdag is er altijd studentenavond in the Ranch, is een bar/club hier vlakbij en donderdagavond is het altijd studentenavond bij de UClub, dit is een bar op de campus. Dus dat is zeker wel gezellig. Verder is er hier in het weekend niet echt denderend veel te doen en zal je toch echt naar de stad toe moeten. Afgelopen vrijdag had ik met Pamela afgesproken in de stad, zijn we naar de film geweest, Australia en daarna nog ff uitgeweest naar een club. Wij gingen Gold Class naar de bioscoop, krijg je zeg maar hele grote stoelen waar je lekker in kan slapen als je dat wil en je wordt gewoon bediend, je gaat meer zoals een soort vip naar de film. Zaterdag ben ik naar het strand geweest samen met een Duits meisje, Franzis, en een Mexicaans meisje, Melissa, waar ik veel mee omga. Zij zijn al met hun master begonnen en lopen een half jaar voor op mij. Franzis woont ook op de campus, in de village (zo noemen ze dat) waar ik ook woon. We zijn naar Manly geweest, is een noordelijk strand van Sydney. Franzis was maandag (gisteren) jarig dus zondagavond hebben we het al gevierd met wat lui dat was erg gezellig. Gisteravond heeft Melissa Mexicaans gekookt en hebben we het nogmaals gevierd met ons drietjes. Pamela is zojuist vandaag vertrokken naar het noorden om te reizen en zij komt waarschijnlijk over 2 weekjes weer terug in Sydney even en daarna gaat ze terug naar Nederland. Verder staan er nog allemaal leuke dingen op het programma van de week, morgen is hier in de village een "block party" om je buren te leren kennen en een bbq en drank uiteraard. En daarna gaan we waarschijnlijk nog wel naar de Ranch. Donderdag is het de harbour cruise voor internationale studenten. Gaat van school uit en dan gaan we met allemaal studenten op een boot door de haven van Sydney cruisen en je kunt zoveel eten en drinken als je wilt dus dat wordt vast wel gezellig! Helaas moet ik alleen vrijdag alweer vroeg naar school :(. Van het weekend staat het strand uiteraard weer op de planning, waarschijnlijk Bronte of Bondi (zie foto's), zijn de zuidelijke stranden in Sydney.

Nou en dan nu het belangrijkste, ik heb een nieuwe fotopagina! En dat is mariekemorrenhof.mijnalbums.nl

Dus ik zou zeggen neem gerust ff een kijkje. Staan nog niet echt veel foto's van Sydney op maar daar heb ik nog 1,5 jaar de tijd voor dacht ik zo. In april zijn we nog een weekje vrij van school en dan zitten we er aan te denken om naar Tasmanië te gaan dus we zullen zien of dat doorgaat.

Nou laterzzz

• 03 Maart 2009 - 11:39

Ebb:

wow, wat een paradijsje daar:D die zee en die golven! beter ga je leren surfen daro, en elke vrijdag lekker brak in de klas? net als vroeger hehe
    have a good time,
    spreek je

• 03 Maart 2009 - 12:14

Ina:

Nou je hebt er goed voorstaan zie ik wel.
    Wij ook hoor, vrijdag MPF in Lemelerveld! Zijn de ingescande documenten goed aangekomen? Als je een uitzending van uitzending Gemist graag wilt zien, dan kan ik het hier wel opnemen en het je toesturen. Laat maar even weten.

Groeten Ina

• 03 Maart 2009 - 12:30

Els:

Hey mariek!
    Wat een mooie foto's zeg! Echt mooi daar! Leuk om te zien/horen dat je het zo naar je zin hebt aan de andere kant van de wereld! Veel plezier met alle feestjes die je op het programma hebt staan!
    Liefs, Els

• 03 Maart 2009 - 13:17

Leuke foto's mariek!! :D

• 03 Maart 2009 - 13:58

Sjeel:

Mooie vooruitzichten Marieke:), Veel plezier alvast met de feestjes! En toffe foto's hoor! Super leuk om te zien..
    xxx

• 03 Maart 2009 - 16:41

Sander:

Marieke,

Mooie foto's. Ziet er goed uit daarzo. Geniet ervan.

Choco

• 05 Maart 2009 - 06:20

Kell:

Chille foto's mariek!!! en alweer een verhaaltje! heel goed!! Hier gaat alles prima, vrijdag ga IK zelfs naar het piratenfeest.. voor het eerst! haha! Ben benieuwd! Ciaoo!! XX

• 05 Maart 2009 - 07:54

Lotte:

He marieke,

Het klinkt allemaal erg goed. Erg leuk om dat allemaal mee te maken. Leuke vooruitzichten ook en nu ook al mooie foto's! Geniet ervan. Je hebt genoeg feestje zo te lezen... Natuurlijk ook succes met school!
    xxx

• 05 Maart 2009 - 16:02

Opa En Oma:

Oma vraagt zich af waar jij het allemaal van doet, als je het niet meer kunt betalen, moet je van haar maar wat van je vader vragen.
    Wij vinden je verhalen intressant om te lezen.
    Groetjes en we lezen de rest wel wat je nog meer op de computer zet.

• 05 Maart 2009 - 20:34

Pamela:

HEY Wat leuk!!! Gave foto! XXX Miss je nu al meid! Tot snel in Sydney! Liefs & no more drunken behavior sweety! :P Cargo here... Marieke Comes!

• 06 Maart 2009 - 03:30

Marieke:

Hahaha Pam!

• 10 Maart 2009 - 17:51

Ellen:

Heyyyyy Matrikel!!
    Ik heb je foto's gekeken en ze zijn mooi!!! Je bent wel aan het genieten!! De studie is dus nog een eitje!? Veel plezier down under!!!!xx Ellen

• 11 Maart 2009 - 11:20

Liedewij:

heyy.. wat een supergave foto's zeg! je hebt echt al zo veel gezien in die eerste 2 weken! Ben zooo jaloers! Ik ga nog maar eens nadenken over een reisje naar australie. Nou, veel plezie iig! Ik kijk al uit naar je volgende verhaal.
    x liedewij.

• 22 Maart 2009 - 19:03

Kel:

Nieuw verhaaltje! Nieuw verhaaltje!

• 23 Maart 2009 - 19:58

NIEUW VERHAAL!!!

• 25 Maart 2009 - 15:04

Kell:

Haha, nienke, ook al zo ongeduldig..

• 26 Maart 2009 - 22:48

Tuurlijk kelly!!!

Mariek heb ik al verteld dat ik gedroomd heb dat jij verbrand was door de vulkaan die uitgebarsten is in de zee dicht bij australie?????