First 2 weeks down under
Door: Marieke
Blijf op de hoogte en volg Marieke
24 Februari 2009 | Australië, Sydney
Na vele ongeduldige berichtjes is hier dan eindelijk mijn 1e verhaal vanuit Sydney! haha, wel leuk om alle berichtjes te lezen maar ik had nog geen internet op mijn kamer en had geen zin om elke keer zo lang achter een computer te zitten in een internetcafe of op school. Heb net het internet aangesloten dus vanaf vandaag ben ik weer helemaal connected to the world. Maar goed ik zal jullie mijn belevenissen allemaal eens even gaan vertellen.
Het voelt echt alsof ik hier al een eeuwigheid ben maar ik ben er nog geen eens 2 weken. Ik begin vanaf het begin. Na een hele lange vlucht kwam ik woensdag 11 februari om 07:00 's ochtends aan in Sydney. Had slaappillen ingenomen dus ik lag zo'n beetje de hele vlucht knock-out. Echt een aanrader, de tijd ging supersnel en heb nauwelijks last van een jetlag gehad. Die woensdag ging ik gelijk naar Pamela toe (is een vriendin die inmiddels al een jaar zo'n beetje in Australie is, zij gaat in maart weer terug naar Nederland). Zij woont in Bronte met echt een geweldig uitzicht op zee dus hebben we die dag een beetje langs de kust gewandeld wat echt supermooi is. Donderdag 12 februari vlogen we alweer om 07:00!!! 's ochtends naar Melbourne. Slapen was er de 1e week niet bij. Toen hebben we een hotelletje gezocht en de stad bekeken. De 1e paar dagen hebben de stad bekeken, Melbourne is echt een leuke stad, heel relaxte sfeer. Sydney is qua stad veel mooier maar ook veel hectischer. Zaterdag hadden we de auto opgehaald, een rode cabrio, echt heel erg chill. Er was alleen 1 angst, ze rijden aan de linkerkant van de weg. Ik had Pamela al aangespoord dat zij wel mocht rijden want het leek mij toch nog een beetje eng. Want alleen met de straat oversteken zou je al bijna verongelukken omdat je elke keer de andere kant uitkijkt. Maar goed alles went dus ik heb mij er ook maar aangewaagd om te gaan rijden en het ging eigenlijk heel goed. Alleen rechtsafslaan blijft goed uitkijken. De cabrio was echt supergaaf en we kregen hier dan ook wel de nodige aandacht mee, het dak dichtdoen deed je met 1 druk op de knop dus dat was ook handig.
Zaterdag zijn we met de auto doorgereden naar St. Kilda, dat is zeg maar de beach area of Melbourne, allemaal leuke terrasjes. Daarna zijn we naar het zuiden gereden op Valentijnsdag op zoek naar slaapplek. Hier hadden wij helemaal niet overnagedacht en dit was dus ook zeerzeker niet gemakkelijk te vinden. We kwamen door allerlei kleine dorpjes en dachten al dat we die nacht in de auto moesten doorbrengen maar gelukkig door wat afzeggingen konden we nog in een hostel terecht, wel aparte kamers met oude snurkende mensen maar we waren al blij dat we wat hadden. De volgende dag zou het grote avontuur beginnen, we gingen met de ferry naar de andere kant van het vaste land om daar met de Great Ocean Road te beginnen. Dit is een kustweg ten zuiden van Melbourne wat echt een van de mooiste routes ter wereld is. Dit was dan ook echt supergaaf. We reden langs de kust door de bergen langs echt supermooie stranden en dan weer door het binnenland door de jungle en graslanden waar de koeien stonden te grazen. Ook hebben we de Twelve Apostles gezien, zijn allemaal grote rotsen in de zee wat echt supermooi is. De kust is ook heel erg ruig daar. We hadden helaas maar 1,5 dag om de Great Ocean Road te doen wat echt veel te weinig is helaas maar goed we moesten onze vlucht halen. Maandag scheurden we door het binnenland weer terug naar Melbourne naar het vliegveld. In het binnenland zag je pas hoe droog het is en hebben we ook hele stukken zwart grasland gezien waar de bosbranden waren. Overal hier in Australie vragen ze ook om donaties daarvoor.
Maandagavond 16 februari vlogen we weer terug naar Sydney. Pamela had haar kamer opgezegd dus die ging naar vrienden toe en ik ben toen naar een hostel gegaan in het centrum van Sydney. Hier heb ik t/m zaterdag gezeten. Dinsdag begon mijn introductie op de universiteit. De universiteit is echt heel ver van het centrum vandaan dat is wel echt heel jammer. Ik ben zaterdag verhuisd naar mijn nieuwe kamer op de campus. Hier zit het echt vol met international studenten, voornamelijk Amerikanen dus dat is wel leuk. Ik woon nu met een jongen uit Zwitserland, een jongen uit Amerika, een meisje uit Kenia en een meisje uit Zuid Korea. Heb gewoon mijn eigen kamer en ook een eigen badkamer, heel relaxt, en we delen de keuken en de woonkamer. Het is meer een soort bungalowpark waar ik woon. Misschien wil ik volgend semester wel in het centrum wonen of bij het strand dat moet ik nog ff bekijken. Voor nu is het vooral heel gezellig hier, veel parties en bbq's dus.
De zon is hier echt MEGASTERK! Boven Australie zit er een gat in de ozonlaag dus je verbrand hier wel 10 keer zo snel als in de rest van de wereld. Ook hebben denk ik wel zo 1 op de 3 Australiers hier huidkanker. Dus het is echt smeren smeren smeren, olie hoef je sowieso niet aan te beginnen en ze verkopen hier alleen maar zonnebrand vanaf factor 30. Gisteren ben ik voor het eerst naar het strand geweest maar dat duurt wel ongeveer 1,5 uur voordat je er bent dus denk dat ik niet vaak op het strand zal liggen. Ook was het bewolkt wat nogal jammer was. Voor alle surfliefhebbers, this is the place to be! De golven zijn hier echt megahoog en je ziet praktisch alleen maar surfers in het water, haast geen zwemmende mensen. Luchtbedden bijvoorbeeld zijn ook verboden. De stroming is hier echt supersterk dat je zeg maar met een uur in Nieuw Zeeland zit. En er zijn superveel haaien! Twee weken geleden was er nog weer iemand aangevallen in Bondi en die is nu z'n arm kwijt, ze vallen voornamelijk surfers aan. Ook heb ik nog vele andere enge verhalen gehoord dus voorlopig ga ik nog nie duiken nie en nie snorkelen nie. Wel jammer want ik zat er eigenlijk aan te denken om hier mijn Padi te halen. Ben gister ook maar een paar meter ver het water ingeweest want ze zitten heel dicht bij de kust en overal zijn er ook lifeguards en helikopters vliegen rond om op te letten. Ze hebben bij elk strand ook wel een soort van natuurlijk zwembad voor de mensen die willen zwemmen. In het noorden van Australie bij het Great Barrier Reef hoorde ik dat je zelfs alleen maar met een geheel wetsuit in het water mag want daar heb je kwallen die je binnen 15 minuten kunnen doden. Uiteraard zijn daar ook haaien. Dus voor het echt zwemmen in de zee hoef je hier niet te zijn.
Sydney is echt een leuke en vooral mooie stad. Heel veel heuvels en heel groen met echt supermooie baaien en stranden. Vooral de have is echt supermooi, heel groot en overal bruggen mooie gebouwen en een mooie skyline. Ook stikt het hier van de buitenlanders, voornamelijk uit Azie. In het centrum van Sydney is het net alsof je in China bent. Echt overal Aziaten, de Australiers zijn schaars. Ook echt superveel backpackers en heel veel Nederlanders. Op de universiteit zitten ook echt heel veel Aziaten, en verder heel veel Duitsers. Ook zijn er een paar Nederlanders die dezelfde opleiding als mij doen. Heb net mijn 1e les gehad en die was supermakkelijk, hoop dat de andere lessen wat moeilijker zijn anders moet ik misschien maar proberen te switchen naar wat andere vakken. Toen ik hier aankwam in Sydney was het echt superslecht weer, 18 graden en regen, nu is het zo ongeveer 27 graden en zonnig. Maar het weer slaat hier echt supersnel om, als je denkt dat het zonnig is, is het zo weer bewolkt en regent het zo binnen een paar uur.
Ik heb nu inmiddels ook een vast adres en een Australisch nummer so here we go:
Macquarie University Village
106 / 122 Culloden Road
Marsfield, NSW 2122 Australia
Vaste tel: +61 2 9812 6589
Mobiel: +61 4 27633093
Mocht iemand mij willen bellen dan moet je ff kijken op http://www.telediscount.nl/tarieven.php skypen kan natuurlijk ook :).
Skypenaam is: marieke.morrenhof
Ook ben ik erachtergekomen dat ik zo'n beetje heel juni en juli vrij ben dus als er dan nog mensen willen komen let me know. Uiteraard zijn jullie met kerst ook welkom maar de kans zit er dik in dat iedereen er dan tegelijk is.
Nou ik dacht dat ik jullie voor nu wel ff rijkelijk beloond heb met mijn ultralange verhaal. Aangezien ik nu internet heb zal ik proberen er wat vaker wat op te zetten en de verhalen wat korter te houden. Zal ook ff snel een nieuwe fotopagina aanmaken waar jullie de foto's allemaal kunnen bekijken. En foto's van mijn afscheidsfeestje zet ik wel op hyves. Geniet nog van jullie laatste carnavaldagje!
Cheers
24 Februari 2009 - 03:24
Marieke Morrenhof:
ah ik dacht dat het verhaal langer zou zijn helaas tegenvaller ;( -
24 Februari 2009 - 06:27
Ernst:
Marieke:D echt wel mega lang verhaal hoor:D
goed om te hore dat het goed gaat daro, had ook niet anders bij jou verwacht als wereld-chick! Heel veel plezier en succes!
(K) -
24 Februari 2009 - 06:43
Rowan:
joooo guapa..
ga zo door..hier is het verder niet zo heel veel aan. en de zeehonden Emma en Seppe zijn nog steeds spoorloos.das dus minder
we missen je meid!
ps. via deze weg wil ik een groet aan Ernst brengen. -
24 Februari 2009 - 06:47
Ernst:
groet rowan
rowan groet ajax -
24 Februari 2009 - 06:52
Nienke:
Marieeeeekkkkkk!! Super leuk allemaal!! En ik ben heel benieuwd naar je foto's! Spreek je!!
Koes koes -
24 Februari 2009 - 08:48
Sjeel:
Leuk om te lezen marieke! Klinkt goed zeg.. Op de haaien na dan;)..
Ik kan jou niet vinden via skype:(.. Hoe kan dat?
Succes en spreek je! Zal vanavond nog even borrel op je drinken,hihi..
xxx -
24 Februari 2009 - 10:08
Marieke Morrenhof:
heb skypenaam in de tekst gezet :) -
24 Februari 2009 - 11:03
Els:
Matrikel!
Hier zat ik idd met smart op te wachten! Super om te horen dat je het zo naar je zin hebt! Ik mis je nu al! Maar we zullen vanavond met de laatste carnavalavond nog een paar borreltjes op je drinken Heeeeel veel plezier nog en hou ons op de hoogte! Ben ook benieuwd naar je foto's!
Veel liefs, Els -
24 Februari 2009 - 12:36
Lotte:
Die Great Ocean Road-rit klinkt echt geweldig... En die rode cabrio helemaal :) -
24 Februari 2009 - 15:14
Ina:
He Marieke
Wat leuk om eens weer wat te lezen. Wat snel dat je een kamer op de Campus hebt gevonden. Kun je dat zelf allemaal betalen? Ik bel je nog wel even een keertje. Vanavond nog even lekker na de optocht naar 't cafe, voor de laatste keer. Nou tot bellens. -
24 Februari 2009 - 15:46
Elles:
heee Marieke!!!
Wat een mooie verhalen! en dat alles van nog maar 2 weken. Als ik dit allemaal zo lees is het zeker de moeite waard om bij je langs te komen, dus wie weet haha. Ik moet nog een webcam aanschaffen dus skypen zit er nog niet in. Veel plezier en tot de volgende keer maar weer!!! x
24 Februari 2009 - 15:54
Marianne:
Whahha Mriek het lijkt wel een National Geographic verhaal: lang maar interessant!! Weet nou meer over Australie dan over onze buurlandjes in Europa hahaha. Leuk iig te lezen dat het goed gaat!! Hou ons op de hoogte en ik ga je ff toevoegen op skype.
Dikke kus!!! Marianne -
24 Februari 2009 - 16:13
Kell:
Whaaaaaaaaaaaaaahhhh Mariek!! wat een vet verhaal!!!
Is het in juli mooi weer in australie?! ;)
ik moet nu van internet, dus zal snel weer berichtje plaatsen!!! ciaooooooooooooooo!!!!!!! -
24 Februari 2009 - 21:16
H.J.:
Heee leuk van je te horen en te lezen Marieke
kalmpies an doen he:)
Zet je bij mn favo`s zodat ik je een beetje kan volgen
zwaai zwaai vanuit de toren.
groetsels H.J. -
24 Februari 2009 - 21:25
Noortje!:
heeey mariek!
super leuk verhaal! wel heftige, sterke verhalen hoor haha! ik zal snel ff skype aanschaffen!!
succes@@!!en niet te sloom met die foto's he;)
25 Februari 2009 - 17:29
Monique:
Hey,
Wat leuk om dit allemaal te lezen!! Ben blij dat je het zo naar je zin hebt.
Pas je wel op voor alle enge beestje! We willen je natuurlijk wel weer terug zien met alle armen en benen nog aan je lijf hihi.
Groetjes Monique -
25 Februari 2009 - 19:18
Rita:
Hoi Marieke
Gave verhalen hoor. Direct al in een rooie cabri, ja, ja, arme student of niet dan. Maar geniet en ben benieuwd naar jou verder avontuur. -
26 Februari 2009 - 16:14
Kell:
en, ow ow ow! Die foto's van je afscheidsparty!! Daar zitten een paar pareltjes tussen, maar ook een paar monstertjes! ;)
Raar idee, jij zit daar helemaal aan de andere kant van de wereld.. heb nog niet het gevoel dat je zo ver weg bent!
Nou mariek, succes en veel plezier!!! Via GB en deze site houden we je op de hoogte van de roddelz! :)
Kus kus, Kel! -
02 Maart 2009 - 12:05
Danny:
Pffff wat jij allemaal wel niet meemaakt in die paar weken, hahah lachen hoor. Maar ik zou zeggen veel plezier en pak ze he die gekke haaien!
Verder veel succes met alle aziaten!! hehe!!
tot laterrrr -
03 Maart 2009 - 11:00
Christian:
hey marieke!
heb je verhaal gelezen .. heeel lang :P
maaar wel mooi dat je het daar leuk hebt ! :D en tjaa je zult wel veel moeten smeren maar hier is het helemaal rotweer!
Maar goed , je hebt al heel veel verteld dus ik heb tot nu toe weinig vrage haha. Ik laat binnekort wel weer een berichtje achter! Tot die tijd , veel plezier en succes daar !
groetjess -
05 Maart 2009 - 20:42
Pamela:
GAAF story! Heb ik je bang gemaakt met alle haaien? Als ik terug ben ga ik je surfen leren hoor! :D Ik zorg er wel voor dat je niet in New Zealand uit komt maar mooi met de golf express mee gaat! XXX :D