Mijn laatste maand reizen door Mexico en NY - Reisverslag uit Lemelerveld, Nederland van Marieke Morrenhof - WaarBenJij.nu Mijn laatste maand reizen door Mexico en NY - Reisverslag uit Lemelerveld, Nederland van Marieke Morrenhof - WaarBenJij.nu

Mijn laatste maand reizen door Mexico en NY

Blijf op de hoogte en volg Marieke

15 Augustus 2007 | Nederland, Lemelerveld

Hallo allemaal,

Inmiddels ben ik alweer een paar dagen thuis en zal ik ff vertellen wat ik op het laatst nog allemaal uitgespookt heb in Mexico.

De laatste vrije dagen in Puerto Vallarta heb ik ff heerlijk genoten van het weer en lekker op het strand gelegen en ook nog wat inkopen gedaan. Toen een afscheidsfeestje gegeven en toen ging ik zondag 15 juli toch eindelijk Vallarta verlaten.

Mexico City

Na wat problemen met de baggage op het vliegveld kwam ik dan eindelijk aan in Mexico stad. Hier verbleef ik bij Ana, meisje waar ik in het begin mee samenwoonde in Vallarta. Ook Sandra, mn ex huisgenootje kwam langs die inmiddels al weer terug was in Veracruz. Dit was heel erg leuk om hun weer te zien en erg gezellig. Het was wel echt kutweer daar, elke middag en avond regen en het was heel erg koud. Hier was ik totaal niet op voorbereid omdat al m'n warme kleren in de koffer zaten die was opgestuurd dus dit was niet echt handig maar ik heb het overleefd.

Mexico stad is echt een supergrote stad waar heel heel veel mensen wonen. Tijdens de spitsuren stond t verkeer in de stad echt overal helemaal vast en de metro zat ook propvol zodat je er niet in of uit kunt komen. Taxis kun je op sommige momenten van de dag ook beter niet nemen al helemaal niet in het centrum want die rijden op tijd dus dat tikt hard aan met het geld ook al zijn de taxis spotgoedkoop. Met de metro kan je het ook gemakkelijk 3u kosten om van de ene kant naar de ander kant van de stad te gaan. Verder zijn we naar het centrale plein geweest, hebben we een tour met een bus gedaan en zijn we toren opgeweest waarover je echt een super uitzicht over de stad had. Ook hebben we s ochtends een keer een tour met van die mexicaanse bootjes gedaan waar je naar allemaal mexicaanse muziek kon luisteren en over de markt kon lopen. Verder ook heel veel geshopt want het is heel goedkoop winkelen daaro.

Yucatan

Op 20 juli kwam ik aan in Cancun. Hier zag ik mijn koffer weer en heb ik mijn 2 grote koffers gelijk bij iemand neergestald zodat ik met wat minder baggage verder kon reizen. Het eerste wat me opviel is het blauwe water en de witte stranden. Het water is hier zoooooo blauw en helder, echt heeel mooi. Verder is Cancun echt heel commercieel en helemaal gericht op toeristen, is helemaal niks mexicaans meer aan. Allemaal hotels hotels hotels. Na een paar dagen cancun ben ik naar playa del carmen doorgereisd wat een heel leuk plaatsje is. Hier komen heel veel Europeanen, veel gezellige terassjes en mooie brede witte stranden. Toen ben ik doorgereisd naar Cozumel voor een nachtje, is een eiland dat voor de kust ligt en staat vooral bekend om het snorkelen en duiken. Ik heb hier uiteraard dan ook gesnorkeld en het was echt supermooi, heb echt superveel vissen gezien en het water was echt heel helder dus dat was heel gaaf. Hier ligt ook het 2e grootste koraalrif van de wereld. Daarna ben ik doorgereisd naar het zuiden van Yucatan, Xcalak wat vlak bij de grens met Belize ligt. Ik dacht dat ik hier wel ff de boot naar Belize kon nemen maar dit was echt heel erg duur en vaak zat de boot vol. Verder was er in Xcalak echt helemaal niks maar dan ook helemaal niks te doen. In het zuiden van Yucatan komen ook nauwelijks toeristen en daarom zijn de stranden ook rustig en is het water nog veel helderder en is het supergoedkoop. Wel heb je gelijk de hele lokale bevolking bij je staan dat ze met je willen praten en op de foto willen wat wat minder is maar wel leuk bedoeld. Die dag erop ben ik toen weer in een 5u warme vieze bus geweest zonder airconditioning naar Chetumal. Dit is de hoofdstad van de staat Quintano Roo en de grensstad met Belize. Hier kon ik de grens dus wel over maar toen had ik toch maar besloten omdat niet te doen omdat ik er nauwelijks tijd meer voor had. De volgende dag ben ik weer terug gereisd naar playa del carmen en heb ik daar nog ff lekker gezont de laatste daagjes wat erg fijn was. De hele tijd heb ik eigenlijk alleen maar bewolkt weer gehad wat wel jammer was maar de laatste paar daagjes was het gelukkig nog lekker zonnig. De 1e laatste dag ging ik terug naar Cancun om m'n koffers op te halen en nog ff te genieten in een fijn hotelletje direct aan het strand.

New York

2 Augustus vertrok ik dan eindelijk uit Mexico en ging ik naar mijn geliefde stad, New York! Al mijn bagage kon gelukkig zonder bijbetalen mee wat heel fijn was. Ook moest ik m'n Mexicaanse visum inleveren wat wel raar was.

Ik heb hier echt een superweek gehad! Ik verbleef in een heel mooi hostel op een super locatie wat heel erg handig was. Ook was er een mooi dakterras waar we vaak zaten met wat andere mensen met een supermooi uitzicht.

Over het algemeen heb ik andere dingen gedaan dan die ik vorig jaar heb gedaan dus dat was wel leuk. De 2e dag ben ik naar Columbia University geweest wat wel mooi was om te zien al kon je nergens naar binnen, daarna nog ff naar Central park geweest. De volgende dag heb ik Pamela ook voor het eerst weergezien ff dus dat was erg leuk. Ik heb met haar in het 1e jaar in Breda gestudeerd maar zij was daarna gestopt met de opleiding en sindsdien had ik haar ook niet weer gezien. De volgende dag hebben we samen een gospeltour gemaakt door Harlem wat echt helemaal super was. De tour werd gegeven door iemand die daar zelf woont en die nam ons eerst mee naar een kerk daar wat echt heel erg leuk was. Dat gospelkoor zong echt supermooi en echt heel erg hard, totaal anders dan de saaie Nederlandse kerk. Daarna gingen we naar een soort festival dat daar elk jaar was. Elk jaar kwamen mensen vanuit heel het land van een bepaald geloof naar new york om gedoopt te worden. Er was zeg maar een soort priester en een band die zongen en gebeden vertelden en daarna werd iedereen gedoopt met een heel grote slang water. Die kerel ging gewoon met een slang water staan zwaaien over iedereen heen voor ongeveer een half uur. Iedereen moest ook in het wit gekleed zijn, wat iedereen ook was, dus het was nogal doorschijnend bij sommige mensen. Daarna hebben we nog ff geslenterd door Central Park en daarna de ferry genomen naar Staten island. Hier hebben we het monument van de twin towers daar ff bekeken en toen zijn we weer terug gegaan.

De volgende dag hebben we een boottocht om het hele eiland van Manhattan heengedaan wat erg mooi was. Zo zag je ook andere delen van New York, en New Jersey vanaf het water. Daarna zijn we uiteten geweest in Little Italy, wat de italiaanse wijk is en waar heel veel goeie restaurantjes zijn. De volgende dag ging Pamela weer weg en heb ik me weer in m'n 1tje moeten zien te vermaken wat prima gelukt is. Ik ben naar het wtc geweest om te kijken of er iets veranderd is met vorig jaar maar niet heel veel ze zijn alleen wel echt met de bouw begonnen nu. Komt een monument en nieuwe gebouwen. Verder heb ik nog wat gewinkeld die dag. Daarna de volgende dag ben ik over de Brooklyn Bridge heengewandeld wat erg leuk was. Je heb ook een heel mooi uitzicht over Manhattan dan. Ook waren er veel problemen die dag met de metro en stonden gedeeltes van de metro stations onder water omdat het heel hard had geregend en gestormd die nacht. Voor de rest heb ik m'n laatste daagjes in New York rustig doorgebracht en nog wat gewinkeld en souvernirtjes gekocht. Dit was de 2e keer dat ik in NY was maar ik weet zeker dat dit niet de laatste keer was!

Eindelijk na meer dan 7 maanden ben ik weer in Nederland wat ook wel heel erg fijn is. Dit zal dus mijn laatste verhaal voorlopig worden maar ik houd jullie op de hoogte als ik er weer vandoor ga!

• 16 Augustus 2007 - 18:33

Noor:

matrikel, goed einde he;) je laatste verhaal het langst!!!nou ik zie jou zo xxx

• 29 December 2008 - 20:12

Rob:

Niet heel veel reacties, dus laat ik maar zo sympathiek zijn om een reactie te plaatsen;)

Waarbenjijtrouwens.nu?

Denk eraan: vrijdag 9 januari hoekje!

XXx Rob