ik ben er !!! - Reisverslag uit Guadalajara, Mexico van Marieke Morrenhof - WaarBenJij.nu ik ben er !!! - Reisverslag uit Guadalajara, Mexico van Marieke Morrenhof - WaarBenJij.nu

ik ben er !!!

Blijf op de hoogte en volg Marieke

09 Januari 2007 | Mexico, Guadalajara

Hallo allemaal!!!

Hier mijn eerste bericht vanuit het o zo zonnige Mexico! Wat zullen jullie jaloers zijn! Vandaag is het zonnig en erg warm, het is zeker 25 graden.

Vrijdagavond kwam ik dan eindelijk aan na een lange lange vlucht. Ik heb wel 15 uur in het vliegtuig gezeten en inclusief overstappen was ik zo´n 22 uur onderweg. 3 Keer overstappen was niet echt een pretje maar ik heb het gelukkig allemaal gehaald al was het ook maar net. In Mexico stad had ik bijna mijn overstap gemist maar er waren vriendelijke mensen die mij hielpen.

Ik kwam om half 11 aan en was om ongeveer half 12 bij het gastgezin. Het zijn echt superaardige mensen. Ze hebben 3 kinderen, 2 jongens en een meisje. De man spreekt een beetje Engels maar de vrouw helemaal niet. Dat was in het begin wel ff wennen maar ik begin nu ook wel aan het Spaans te wennen.

Ik ben zaterdagavond gelijk naar een Mexicaanse bruiloft geweest. Dat was heel leuk om een keer mee te maken. Een Nederlandse jongen ging trouwen met een Mexicaans meisje. Die ouders van de Nederlandse jongen waren er ook. Er werd echt volop gedanst op de bruiloft op Mexicaanse muziek. Je kunt het echt niet vergelijken met Nederland. Ook zijn alle meisjes gekleed in hele mooie gekleurde jurken. Die ouders van de Nederlandse jongen gingen ook stijldansen tussen de Mexicanen, was echt geen gezicht en ze werden ook echt uitgelachen haha. Later kregen ze het wel door en pastten ze zich aan. Ook stond er standaard op elke tafel een fles tequila en werd ie bijgevuld als ie op was. Over het algemeen vind je hier ook alleen maar winkeltjes en restaurantjes waar je drank kunt krijgen. Dit is wel grappig maar ook lastig. Ik kan hier echt nergens koffie vinden, heel irritant.

Ben nu 2 dagen naar school geweest. De lessen duren van 9u ´s ochtends tot half 2 ´s middags. Heb wel een half uur pauze tussendoor. Gister had ik met een Amerikaans meisje les en vandaag alleen en zo te horen de rest van de week ook alleen. Dus ik heb wel echt privé les. Na 4 dagen hier heb ik echt al het gevoel dat mijn Spaans vooruit is gegaan. Op school gaat het praten en luisteren erg goed alleen thuis praten ze wel erg snel dat ik ze niet altijd kan volgen maar daar wen ik wel aan.

Je merkt ook gelijk hier dat Mexicanen heel close met hun familie zijn. Op dit moment wonen er ook een oma en een tante en neefje bij ons in huis. Is wel gezellig allemaal en dat jochie is nog maar 3 jaar oud ofzo en hij is echt te schattig! Ook zijn hier de etenstijden heel anders. Daar moet ik nog wel ff aan wennen. Je eet gewoon ontbijt ´s ochtends en ´s middags lunch je ongeveer om 3u pas. De lunch is ook de belangrijkste en grootste maaltijd van de dag. ´s Avonds eet je dan nog om 9u ongeveer brood vaak. Ook is er nog een ander Amerikaans meisje die vorig jaar bij dat gezin heeft gezeten op vakantie hier. Zij is vaak ook hele dagen bij ons thuis, dat is wel gezellig.

Ik heb geen internet thuis en zit nu in een internetcafé. Ik kijk ook al heel erg uit naar m´n stage en naar de zee en het strand over anderhalve week. Ik laat gauw weer wat van me horen! dag dag

• 10 Januari 2007 - 08:13

Noortje:

heey matrikel!!gelijk al een leuk verhaal! je hebt wel geluk met het weer ook, het regent hier!beter dat het al zo goed gaat met je spaans! ik kijk uit naar het volgende verhaal ;) veel plezier! kus noortje

• 10 Januari 2007 - 12:31

Ina:

Ha Marieke wat een leuke site. Goeie manier om zo je vriendschappen te onderhouden. Vanavond bel ik je voordat we morgen naar Italie gaan, ik denk na 10 uur, ik heb eerst nog vergadering. Het is hier slecht weer, het regent en het stormt en is veel te warm.

• 10 Januari 2007 - 12:49

Elles:

Heeee Marieke,
    Goed om te horen dat het je goed gaat! Je zult nog aan de drank raken daar. Tot de volgende keer.
    daaaaag

• 10 Januari 2007 - 21:36

Ellen:

heeey matrikel!!!!!mexicaantje!!leuk om je verhaal te lezen!!dus het reizen is goed gegaan!!heel veel plezier daar!!!!xellen

• 11 Januari 2007 - 00:32

Liedewij:

hey Marieke, echt leuk dat je ook een waarbenjij.nu hebt! Mooi dat het naar je zin hebt, ook kei leuk van die bruiloft. Het spaans leren gaat hier ook wel snel ja. Veel plezier en succes met alles! Kus Liedewij

• 11 Januari 2007 - 08:48

Sjeel:

Hee Marieke!
    Alles goed? Mooi lang verhaal op de site gezet:)..Leuk om te lezen! Mooi dat het naar je zin hebt..Ik ben net op stage door de wind en regen:S! Ben zker jaloers op het weer daar! Veel plezier!
    Groeten.

• 11 Januari 2007 - 10:08

Els:

Heeeey Matrikel! Leukleuk je site! Goed bijhouden hè?! Mooi dat het je bevalt en dat de reis goed gegaan is. Ik heb vannacht voor het eerst bij berg&bos geslapen, dus we zijn verhuisd! maar daar krijg jy weinig van mee he! Hoe was je date met Brian? ;) Laat je snel weer wat van je horen? Hoop dat je een heeele leuke tijd daar zult hebben! Liefs, Els

• 11 Januari 2007 - 18:36

Sikko:

Hoi Marike !! het ga je goed, pas goed op jezelf en geniet van het leven.

Met groetjes uit Tlaquepaque, Jalisco

• 11 Januari 2007 - 21:04

Jannie:

leuk wat van je te horen hoop dat je het daar naar je zin gaat hebben zo te horen wel. en een goed begin zown bruiloft.

• 12 Januari 2007 - 09:07

Rob:

Hey martrikel!
    Nou, de fles moezel en de condooms al geconsumeerd? Haha, maar veel plezier daar! En neem voor mij zo'n grote sombrero mee!;) xx

• 14 Januari 2007 - 10:16

Rita D:

Hoi Marieke

Hartstikke leuk zo'n eigen site. Zo hou je ons goed op de hoogte. We zijn zelfs jaloers op je als je leest dat je zo'n mooi weer hebt. En wat jij in die paar dagen al beleefd/meegemaakt hebt. Zo te horen geniet je erg. Doet ons goed. Veel plezier, maar dat zal wel lukken.

• 15 Januari 2007 - 11:51

Sjeel:

Alweer wat leuks beleefd daar of is het nog rustig daar?
    Heb je al een keer foto's voor de site? ben benieuwd...
    xxxxx

• 16 Januari 2007 - 09:16

Kelly:

Hee Matrikel!! Mmm jij zit daar nu lekker warm, in Mexico..en bij ons het weer nog steeds bah! Ja je hebt het mooi voor elkaar daar! Zet je je volgende berichtje in het spaans op de site? Wel chill dat je het zo snel leert, weer een taal erbij!
    Hee, nog héél véél plezier daar, spreek je snel weer!
    Liefs, Kell

• 16 Januari 2007 - 20:53

Els:

Matrikeltje iedereen wacht op foto's en nieuwe verhalen!!! ben zeerrr benieuwd! maandag begin je aan je stage hè?! Succes alvast! Tot mails, liefs Els